Tex-Mex kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Avokádo
  • 100 g Cibule
  • 80 g Cibule
  • 800 g Kuřecí prsa
  • 500 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Kmín římský
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 10 g Chilli paprička zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 734 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1529.9 mg
  • Vláknina 15158 mg
  • Vitamín A 15158 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme marinádu: smícháme olej, pomerančovou šťávu a kmín. Do kuřecích prsíček uděláme několik šikmých zářezů a vložíme je do mělké misky. Marinádou zalijeme kuřecí maso, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.

  • 2

    Připravíme omáčku: smícháme oloupaná nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, olej, limetkovou šťávu, koriandr, česnek, chilli a osolíme.

  • 3

    Z marinády vyjmeme kuřecí maso a 6 minut je z každé strany dozlatova grilujeme 10 cm pod horkým grilem.

  • 4

    Mezitím rozpůlíme, vypeckujeme a oloupeme avokáda. Podélně je nakrájíme na plátky a potřeme limetkovou šťávou.

  • 5

    Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky. Na talířích upravíme plátky avokáda a kuřecího masa, po okrajích je zasypeme nasekanou červenou cibulí. Doprostřed každé porce dáme trochu omáčky, zbytek podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu