Tex-Mex kuře
Suroviny
- 280 g Avokádo
- 100 g Cibule
- 80 g Cibule
- 800 g Kuřecí prsa
- 500 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 3 g Kmín římský
- 30 g Koriandr čerstvý
- 10 g Chilli paprička zelená
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 27 g
- Sodík 734 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1529.9 mg
- Vláknina 15158 mg
- Vitamín A 15158 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme marinádu: smícháme olej, pomerančovou šťávu a kmín. Do kuřecích prsíček uděláme několik šikmých zářezů a vložíme je do mělké misky. Marinádou zalijeme kuřecí maso, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
-
2
Připravíme omáčku: smícháme oloupaná nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, olej, limetkovou šťávu, koriandr, česnek, chilli a osolíme.
-
3
Z marinády vyjmeme kuřecí maso a 6 minut je z každé strany dozlatova grilujeme 10 cm pod horkým grilem.
-
4
Mezitím rozpůlíme, vypeckujeme a oloupeme avokáda. Podélně je nakrájíme na plátky a potřeme limetkovou šťávou.
-
5
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky. Na talířích upravíme plátky avokáda a kuřecího masa, po okrajích je zasypeme nasekanou červenou cibulí. Doprostřed každé porce dáme trochu omáčky, zbytek podáváme zvlášť.