Bramborové šišky s cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory vařené ve slupce
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.35 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 154.9 mg
  • Draslík 776.5 mg
  • Vláknina 15400 mg
  • Vitamín A 15400 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vychladlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Přidáme krupici, hrubou mouku, vejce, žloutek a vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme silnější váleček, odkrajujeme z něj kousky a z nich tvarujeme šišky dlouhé asi 5 cm.

  • 3

    Šišky vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 6-8 minut. Když vyplavou na povrch, zkusíme, jestli jsou vařené. Vyjmeme děrovanou naběračkou na nahřáté talíře.

  • 4

    Bramborové šišky podáváme posypané oloupanou, jemně nakrájenou cibulkou osmaženou na sádle.

Komentáře k receptu