Bramborové šišky s cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 5 g
- Sodík 463 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 154.9 mg
- Draslík 776.5 mg
- Vláknina 15400 mg
- Vitamín A 15400 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vychladlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Přidáme krupici, hrubou mouku, vejce, žloutek a vypracujeme těsto.
-
2
Z těsta vyválíme silnější váleček, odkrajujeme z něj kousky a z nich tvarujeme šišky dlouhé asi 5 cm.
-
3
Šišky vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 6-8 minut. Když vyplavou na povrch, zkusíme, jestli jsou vařené. Vyjmeme děrovanou naběračkou na nahřáté talíře.
-
4
Bramborové šišky podáváme posypané oloupanou, jemně nakrájenou cibulkou osmaženou na sádle.