Nákyp z páleného těsta
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 80 g Mouka pšeničná hrubá
- 20 g Mouka pšeničná hrubá
- 20 g Cukr vanilka
- 80 g Cukr moučkový
- 5 ks Jablka
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.125 l Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 24 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 322.7 mg
- Draslík 293.1 mg
- Vláknina 8619.4 mg
- Vitamín A 8619.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 178.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu smícháme mouku s mlékem a zahříváme, až se těsto přestane chytat dna. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, přimícháme máslo, cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Formu vymažeme a vysypeme, rozložíme do ní oloupaná a udušená jablka, přelijeme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Hotový nákyp posypeme cukrem a ihned teplý podáváme.