Čekankové puky se sázenými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Čekanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 514.7 mg
  • Draslík 598.8 mg
  • Vláknina 12633.8 mg
  • Vitamín A 12633.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekankové puky očistíme a spodní stonek seřízneme.

  • 2

    Čekanku nakrájíme na kolečka a vsypeme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a posypeme cukrem. Pod pokličkou dusíme asi 5 minut.

  • 3

    Pokličku odstraníme, čekanku rozdělíme na kopečky a na každý rozklepneme vejce. Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a vejce necháme srazit.

  • 4

    Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu