Čekankové puky se sázenými vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 28 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 514.7 mg
- Draslík 598.8 mg
- Vláknina 12633.8 mg
- Vitamín A 12633.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekankové puky očistíme a spodní stonek seřízneme.
-
2
Čekanku nakrájíme na kolečka a vsypeme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a posypeme cukrem. Pod pokličkou dusíme asi 5 minut.
-
3
Pokličku odstraníme, čekanku rozdělíme na kopečky a na každý rozklepneme vejce. Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a vejce necháme srazit.
-
4
Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.