Jednoduchý houskový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Strouhanka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 125 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Mandle
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 301.1 mg
  • Draslík 224 mg
  • Vláknina 5131.4 mg
  • Vitamín A 5131.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 158.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housky nastrouháme a v mléce uvaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout, poté do kaše zamícháme nastrouhanou hořkou mandli, žloutky, strouhanou citronovou kůru, cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v rozpálené troubě cca 30 minut. Nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu