Florentská pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Mozzarela na pizzu 40%
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Těsto na pizzu
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1259 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 208.9 mg
  • Draslík 1241.1 mg
  • Vláknina 9347.3 mg
  • Vitamín A 9347.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.4 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těsto dle návodu na obalu.

  • 2

    Omyjeme důkladně špenát a necháme okapat. Na pánvi s 2 polévkovými lžícemi vody špenát spaříme. Následně špenát předáme na placky těsta a ozdobíme plátky rajčete. Osolíme špetkou soli.

  • 3

    Nakrájíme mozzarellu na plátky, přidáme ji na pizzu. Do středu opatrně rozklepneme jedno menší vejce.

  • 4

    Pizzu na závěr posypeme trochou parmazánu a opepříme.

  • 5

    V troubě pečeme cca 15 minut na 250 stupňů Celsia.

Komentáře k receptu