Florentská pizza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1259 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 208.9 mg
- Draslík 1241.1 mg
- Vláknina 9347.3 mg
- Vitamín A 9347.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.4 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těsto dle návodu na obalu.
-
2
Omyjeme důkladně špenát a necháme okapat. Na pánvi s 2 polévkovými lžícemi vody špenát spaříme. Následně špenát předáme na placky těsta a ozdobíme plátky rajčete. Osolíme špetkou soli.
-
3
Nakrájíme mozzarellu na plátky, přidáme ji na pizzu. Do středu opatrně rozklepneme jedno menší vejce.
-
4
Pizzu na závěr posypeme trochou parmazánu a opepříme.
-
5
V troubě pečeme cca 15 minut na 250 stupňů Celsia.