Newyorkské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 45 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Česnek
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 1500 g Kuře
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 ml Mléko - podmáslí
  • 150 ml Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 144.5 mg
  • Draslík 402.7 mg
  • Vláknina 1086 mg
  • Vitamín A 1086 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 8.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme na 8 porcí. Do mísy nalijeme podmáslí, vložíme do něj porce kuřete a několikrát je v podmáslí obrátíme. Přikryjeme a necháme 2-3 hodiny macerovat, občas kuře obrátíme.

  • 2

    Ve velké míse smícháme mouku se solí, paprikou, pepřem, česnekovými granulemi a muškátovým oříškem.

  • 3

    Vyndáme kuře a necháme přebytečné podmáslí okapat. Kuře obalíme v ochucené mouce.

  • 4

    V pánvi, do které nalijeme 2cm vrstvu oleje a rozehřejeme na 180 °C, se kostička chleba při této teplotě usmaží za 1 minutu.

  • 5

    V rozehřátém oleji fritujeme obalené porce kuřete do zlatohněda

  • 6

    (10-15 minut). Při fritování je obracíme, aby se smažily stejnoměrně. Hotové porce necháme okapat na papírových ubrouscích.

  • 7

    V grilu připravíme křupavou slaninu, grilujeme 3-4 minuty 10 cm pod horkým grilem. Porce kuřete servírujeme, zdobíme slaninou a petrželovou natí.

Komentáře k receptu