Newyorkské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 50 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 144.5 mg
- Draslík 402.7 mg
- Vláknina 1086 mg
- Vitamín A 1086 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 8.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře naporcujeme na 8 porcí. Do mísy nalijeme podmáslí, vložíme do něj porce kuřete a několikrát je v podmáslí obrátíme. Přikryjeme a necháme 2-3 hodiny macerovat, občas kuře obrátíme.
-
2
Ve velké míse smícháme mouku se solí, paprikou, pepřem, česnekovými granulemi a muškátovým oříškem.
-
3
Vyndáme kuře a necháme přebytečné podmáslí okapat. Kuře obalíme v ochucené mouce.
-
4
V pánvi, do které nalijeme 2cm vrstvu oleje a rozehřejeme na 180 °C, se kostička chleba při této teplotě usmaží za 1 minutu.
-
5
V rozehřátém oleji fritujeme obalené porce kuřete do zlatohněda
-
6
(10-15 minut). Při fritování je obracíme, aby se smažily stejnoměrně. Hotové porce necháme okapat na papírových ubrouscích.
-
7
V grilu připravíme křupavou slaninu, grilujeme 3-4 minuty 10 cm pod horkým grilem. Porce kuřete servírujeme, zdobíme slaninou a petrželovou natí.