Kuře na slanině a víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 125 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1500 g Kuře
  • 150 g Šalotka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 300 ml Víno červené
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1407 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 1663 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 311.5 mg
  • Draslík 1314.6 mg
  • Vláknina 5820.8 mg
  • Vitamín A 5820.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme. V pekáči rozehřejeme v oleji máslo, když začne pěnit, přidáme osolené porce kuřete a 8-10 minut je z obou stran lehce dohněda smažíme.

  • 2

    Maso vyjmeme a necháme na papírových ubrouscích okapat.

  • 3

    Do pekáče přidáme slaninu, šalotky, nakrájené žampiony a zprudka je průběžně promícháváme a dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme a necháme okapat na papírových ubrouscích.

  • 4

    Do pekáče dáme mouku a 3-5 minut ji průběžně promícháváme, lehce osmahneme. Postupně přilijeme vývar, potom víno a omáčku dohladka rozmícháme a povaříme.

  • 5

    Do pekáče vrátíme kuře, šalotky a slaninu, přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať, drcený česnek, dochutíme pepřem a solí. Přivedeme k varu, přikryjeme a 45-60 minut podusíme v předehřáté troubě při 180 °C, až je kuře měkké.

  • 6

    Osmažíme krajíčky chleba a každý rozkrojíme na 4 trojúhelníčky.

  • 7

    Kuře ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme s trojúhelníčky opečeného chleba.

Komentáře k receptu