Kachna ve vinné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1266 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 113 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 48.4 mg
- Draslík 321.8 mg
- Vláknina 4335.2 mg
- Vitamín A 4335.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou kachnu naporcujeme a osolíme.
-
2
Do kastrolu vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Vložíme porce kachny, opečeme po všech stranách a vyjmeme.
-
3
Do výpeku přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěnou, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Zalijeme vínem, vložíme porce kachny a pod pokličkou dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme.
-
4
Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme sítem. Zalijeme smetanou rozšlehanou s hladkou moukou a povaříme.
-
5
Porce kachny upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.
-
6
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.