Kapustový salát s protlakem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Jablka
  • 400 g Kapusta hlávková
  • 100 g Okurky nakládané
  • 4 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 dl Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 577.2 mg
  • Vláknina 6265 mg
  • Vitamín A 6265 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 132.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu nakrájíme na slabé proužky, osolíme a necháme v míse změknout. Okurky a jablka nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme s rajským protlakem, olejem a smetanou, trochu osladíme. Nakonec vmícháme změklou kapustu a nasekaný kopr a rozdělíme do misek. Ozdobíme snítkou kopru.

Komentáře k receptu