Bedly v celestýnském těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Bedly čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 29.7 mg
  • Vláknina 232 mg
  • Vitamín A 232 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kloboučky hub očistíme a osolíme polovinou dávky soli.

  • 2

    V misce smícháme polohrubou mouku s vejcem a solí. Těstíčko zředíme mlékem a necháme asi 30 minut odpočinout. Potom těstíčko rozšleháme a vmícháme nasekanou petrželku.

  • 3

    Připravené houby namáčíme do těstíčka a smažíme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.

Komentáře k receptu