Kuře s italskou omáčkou
Suroviny
- 90 g Mandle
- 200 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 800 g Kuře
- 3 g Skořice mletá
- 5 g Skořice mletá
- 5 g Chilli paprička
- 200 g Cibulka jarní
- 10 g Koriandr čerstvý
- 1 krajíc Chléb konzumní
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1397 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 96 g
- Sodík 1279 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 1744.8 mg
- Vláknina 24818 mg
- Vitamín A 24818 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.4 mg
- Vitamín E 14.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme marinádu: smícháme olej, ocet, drcený česnek, skořici, podle chuti sůl a pepř. Marinádou potřeme kuře a cibulky, přikryjeme
-
2
a necháme 1 hodinu v chladničce marinovat.
-
3
Rozpůlené kuře umístíme 15 cm pod horký gril a 15-20 minut je z každé strany mírně do zlatohněda grilujeme. Cibulky grilujeme zblízka 5-8 minut, až se lehce ožehnou.
-
4
Připravíme omáčku: dohladka rozmixujeme oloupaná rajčata, drcené mandle, chléb, olivový olej, balzámový ocet, česnek, chilli papričku, petrželovou nať a skořici. Dochutíme pepřem a solí.
-
5
Kuře servírujeme s cibulkami a omáčkou. Porce ozdobíme snítkami koriandru.