Kuřátka v marinádě
Suroviny
- 60 g Cibule
- 5 g Sůl
- 800 g Kuře
- 3 g Pepř cayenský
- 1 g Šafrán
- 20 g Koriandr čerstvý
- 5 g Limetková kůra
- 60 ml Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 5 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1011 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 71 g
- Sodík 1260 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 1054.6 mg
- Vláknina 6940 mg
- Vitamín A 6940 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: smícháme olivový olej, limetkovou kůru a šťávu, cibuli, česnek, koriandr, papriku, kari, kmín a šafrán, podle chuti osolíme
-
2
a opepříme kajenskym pepřem.
-
3
Malá kuřátka v marinádě několikrát obrátíme a necháme je asi 3 hodiny v chladničce marinovat, několikrát je obrátíme.
-
4
Naložená kuřátka umístíme 15 cm pod horký gril. Z každé strany je
-
5
15-20 minut grilujeme, přitom je občas potřeme marinádou. Servírujeme.