Smažená rybí kolečka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 33 g
- Sodík 819 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 104.3 mg
- Draslík 686.9 mg
- Vláknina 10315.8 mg
- Vitamín A 10315.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané nakrájené brambory dáme vařit do vroucí osolené vody na 15-20 minut, až změknou. Rybu dáme vařit do mléka s bobkovým listem a celým pepřem. Vaříme asi 10 minut.
-
2
Mléčný vývar slijeme a uschováme. Rybu necháme vychladnout,
-
3
sloupneme kůži, odstraníme kosti a maso rozdrobíme.
-
4
Brambory vsypeme do mísy, přidáme máslo a přilijeme tři polévkové lžíce z uschovaného mléčného vývaru. Vše rozšleháme na hladkou kaši, přidáme rozdrobené rybí maso a petrželovou nať, osolíme, opepříme a zamícháme.
-
5
Na talíř nasypeme strouhanku. Rukama vytvoříme ze směsi brambor a rybího masa 8 placiček o průměru 7 cm. Každou placičku nejprve namočíme do vejce, potom ji obalíme ve strouhance.
-
6
Na pánvi rozehřejeme menší množství oleje a placičky postupně 5 minut z každé strany osmažíme. Ihned podáváme s tatarskou omáčkou.