Smažená rybí kolečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Omáčka tatarská
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 175 g Strouhanka
  • 5 g Pepř černý celý
  • 500 g Filety z tresky tmavé
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 819 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 104.3 mg
  • Draslík 686.9 mg
  • Vláknina 10315.8 mg
  • Vitamín A 10315.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané nakrájené brambory dáme vařit do vroucí osolené vody na 15-20 minut, až změknou. Rybu dáme vařit do mléka s bobkovým listem a celým pepřem. Vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Mléčný vývar slijeme a uschováme. Rybu necháme vychladnout,

  • 3

    sloupneme kůži, odstraníme kosti a maso rozdrobíme.

  • 4

    Brambory vsypeme do mísy, přidáme máslo a přilijeme tři polévkové lžíce z uschovaného mléčného vývaru. Vše rozšleháme na hladkou kaši, přidáme rozdrobené rybí maso a petrželovou nať, osolíme, opepříme a zamícháme.

  • 5

    Na talíř nasypeme strouhanku. Rukama vytvoříme ze směsi brambor a rybího masa 8 placiček o průměru 7 cm. Každou placičku nejprve namočíme do vejce, potom ji obalíme ve strouhance.

  • 6

    Na pánvi rozehřejeme menší množství oleje a placičky postupně 5 minut z každé strany osmažíme. Ihned podáváme s tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu