Omáčka z hříbků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • 300 kg Houby čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 29518 kcal
  • Sacharidy 3904 g
  • Tuky 477 g
  • Sodík 12871 mg
  • Bílkoviny 3827 g
  • Uhlovodany 3902 g
  • Cholesterol 74.6 mg
  • Draslík 351038 mg
  • Vláknina 4500890 mg
  • Vitamín A 4500890 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3825.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme 1 lžíci sádla, přidáme umyté na plátky nakrájené houby, které osolíme a pomalu za častého míchání dusíme. Houby podlijeme 2 dl vody.

  • 2

    Na pánvičce zpěníme na zbylém sádle nakrájenou cibuli, kterou přidáme do hrnce k houbám. Smetanu rozmícháme s moukou, vylijeme do omáčky a za stálého míchání vaříme tak dlouho, aby se spojily všechny suroviny, omáčka zhoustla a zůstala pěkné hladká.

  • 3

    Nakonec dosolíme, dopepříme a podle chuti přidáme ocet.

Komentáře k receptu