Omáčka z hříbků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 29518 kcal
- Sacharidy 3904 g
- Tuky 477 g
- Sodík 12871 mg
- Bílkoviny 3827 g
- Uhlovodany 3902 g
- Cholesterol 74.6 mg
- Draslík 351038 mg
- Vláknina 4500890 mg
- Vitamín A 4500890 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3825.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme 1 lžíci sádla, přidáme umyté na plátky nakrájené houby, které osolíme a pomalu za častého míchání dusíme. Houby podlijeme 2 dl vody.
-
2
Na pánvičce zpěníme na zbylém sádle nakrájenou cibuli, kterou přidáme do hrnce k houbám. Smetanu rozmícháme s moukou, vylijeme do omáčky a za stálého míchání vaříme tak dlouho, aby se spojily všechny suroviny, omáčka zhoustla a zůstala pěkné hladká.
-
3
Nakonec dosolíme, dopepříme a podle chuti přidáme ocet.