Bhaji zeleninové
Suroviny
- 110 g Mouka pšeničná celozrnná
- 50 g Rýže dušená
- 100 g Šalotka
- 10 g Kypřicí prášek do pečiva
- 230 ml Voda pitná
- 56 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Kedlubna
- 1 ks Lilek
- 2 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 16 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 650.8 mg
- Vláknina 13062.7 mg
- Vitamín A 13062.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z celozrnné pšeničné mouky, soli, kypřicího prášku, kari, kurkumy, mletého nového koření, rýže a 230 ml vody utvoříme těsto. Přidáme drobně nakrájenou šalotku, nastrouhané kedlubny, lilek, důkladně promícháme a z hmoty utvoříme malé kuličky.
-
2
Do pánve wok nalijeme olej, rozpálíme a postupně smažíme kuličky, dokud nezezlátnou a nejsou křupavé. Usmažené kuličky dáme okapat na papírové ubrousky.