Bramborová pizza se sardelemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2958 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 63.8 mg
- Draslík 1222.5 mg
- Vláknina 10276.5 mg
- Vitamín A 10276.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce. Následně je oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl a dvě polévkové lžíce olivového oleje.
-
2
Rajčata mezitím přelijeme horkou vodou a oloupeme. Dužinu nakrájíme na drobné kousky. Ty smícháme s česnekem, který do kousků rajčat prolisujeme. Vedle si můžeme připravit mozzarellu, kterou nastrouháme.
-
3
Vychladlé brambory smícháme s moukou v těsto, které rozdělíme na vytřený plech. Nezapomínejme udělat na pizze okraje.
-
4
Rajčata rozdělíme na těsto, posypeme mazzarelou a na závěr přidáme sardelové filety a olivy. Vše ještě pokapeme olivovým olejem a opepříme.
-
5
Vše pak vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca půl hodiny.