Mandlový nákyp s vinnou pěnou II.
Suroviny
- 140 g Mandle
- 40 g Mandle
- 10 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Strouhanka
- 10 g Cukr vanilka
- 140 g Cukr moučkový
- 120 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Vanilka mletá
- 8 ks Vaječný bílek slepičí
- 8 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.25 l Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 40 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 939.9 mg
- Draslík 498.7 mg
- Vláknina 9390 mg
- Vitamín A 9390 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 11.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme cca 30 minut prosátý cukr se žloutky, vanilkou a najemno nasekanými mandlemi. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanku a promícháme.
-
2
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut. Necháme vychladnout, posypeme cukrem a podáváme s vinnou pěnou.
-
3
Na pěnu v kotlíku ušleháme víno s cukrem, žloutky, vejcem a vanilkou. Přisypeme nastouhané mandle, vložíme do vodní lázně a šleháme, až začně pěna vystupovat. Poté ihned odstavíme.