Mandlový nákyp s vinnou pěnou II.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 140 g Mandle
  • 40 g Mandle
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Strouhanka
  • 10 g Cukr vanilka
  • 140 g Cukr moučkový
  • 120 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Vanilka mletá
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.25 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 939.9 mg
  • Draslík 498.7 mg
  • Vláknina 9390 mg
  • Vitamín A 9390 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 11.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme cca 30 minut prosátý cukr se žloutky, vanilkou a najemno nasekanými mandlemi. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanku a promícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut. Necháme vychladnout, posypeme cukrem a podáváme s vinnou pěnou.

  • 3

    Na pěnu v kotlíku ušleháme víno s cukrem, žloutky, vejcem a vanilkou. Přisypeme nastouhané mandle, vložíme do vodní lázně a šleháme, až začně pěna vystupovat. Poté ihned odstavíme.

Komentáře k receptu