Mandlový nákyp s vinnou pěnou
Suroviny
- 140 g Mandle
- 140 g Máslo čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Cukr vanilka
- 140 g Cukr moučkový
- 120 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Vanilka mletá
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.25 l Víno bílé
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 56 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 825.5 mg
- Draslík 393.2 mg
- Vláknina 6958 mg
- Vitamín A 6958 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozmícháme, přidáme střídavě žloutky, cukr, vanilku a důkladně promícháme. Přilijeme rum, nasypeme nastrouhané, neloupané mandle a na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut. Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme s vinnou pěnou.
-
3
Na pěnu ušleháme v kotlíku víno s cukrem, žloutky, vejcem a vanilkou. Postavíme do vodní lázně a šleháme až pěna začne vystupovat. Poté ihned odstavíme a podáváme.