Mandlový nákyp s vinnou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 140 g Mandle
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr vanilka
  • 140 g Cukr moučkový
  • 120 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Vanilka mletá
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.25 l Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 884 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 825.5 mg
  • Draslík 393.2 mg
  • Vláknina 6958 mg
  • Vitamín A 6958 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozmícháme, přidáme střídavě žloutky, cukr, vanilku a důkladně promícháme. Přilijeme rum, nasypeme nastrouhané, neloupané mandle a na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut. Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme s vinnou pěnou.

  • 3

    Na pěnu ušleháme v kotlíku víno s cukrem, žloutky, vejcem a vanilkou. Postavíme do vodní lázně a šleháme až pěna začne vystupovat. Poté ihned odstavíme a podáváme.

Komentáře k receptu