Moravský nákyp se sladkým sněhem
Suroviny
- 60 g Čokoláda hořká
- 100 g Mandle
- 15 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Ořechy vlašské
- 20 g Ořechy vlašské
- 200 g Cukr moučkový
- 200 g Cukr moučkový
- 60 g Pomerančová kůra
- 8 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 7 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 43 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 522.8 mg
- Draslík 543.2 mg
- Vláknina 12716 mg
- Vitamín A 12716 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr prosejeme, smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Poté přidáme najemno nasekanou pomerančovou kůru, nasekané ořechy, strouhané, neloupané mandle, nastrouhanou čokoládu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a zvolna upečeme dozlatova. Potřeme sladkým sněhem, posypeme nasekanými ořechy, na 2 minuty vložíme zpět do horké trouby. Necháme vychladnout a podáváme.
-
3
Na krém ušleháme z bílků tuhý sníh, do něj zašleháme po lžičkách 50g cukru a poté zlehka vmícháme zbylý cukr.