Moravský nákyp se sladkým sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 100 g Mandle
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 60 g Pomerančová kůra
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 7 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 522.8 mg
  • Draslík 543.2 mg
  • Vláknina 12716 mg
  • Vitamín A 12716 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr prosejeme, smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Poté přidáme najemno nasekanou pomerančovou kůru, nasekané ořechy, strouhané, neloupané mandle, nastrouhanou čokoládu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a zvolna upečeme dozlatova. Potřeme sladkým sněhem, posypeme nasekanými ořechy, na 2 minuty vložíme zpět do horké trouby. Necháme vychladnout a podáváme.

  • 3

    Na krém ušleháme z bílků tuhý sníh, do něj zašleháme po lžičkách 50g cukru a poté zlehka vmícháme zbylý cukr.

Komentáře k receptu