Bramborový nákyp s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 50 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Cukr moučkový
  • 0.5 ks Citrony
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 375 mg
  • Draslík 679.7 mg
  • Vláknina 9572 mg
  • Vitamín A 9572 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Necháme vychladnout. Mezitím odložíme lžíci cukru na posypání, zbytek smícháme se žloutky a nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 15 minut. Poté do těstíčka přikapeme citronovou šťávu, přidáme brambory, loupané rozpůlené mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu