Rejnok v listovém těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 44 g
- Sodík 794 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 146.4 mg
- Vláknina 5881 mg
- Vitamín A 5881 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a pórek nakrájíme na nudličky síly zápalky.
-
2
Zeleninu dáme do hrnce, přilijeme víno, vývar, citronovou šťávu a přidáme šafrán.
-
3
Přivedeme k varu a nepřikryté vaříme, až zelenina změkne. Scedíme a dochutíme pepřem a solí.
-
4
Listové těsto rozdělíme na osm čtverců o straně 25 cm, zbytky uschováme. Jeden čtverec potřeme rozehřátým máslem, na něj položíme druhý a také jej potřeme máslem. Vytvoříme taštičky tak, že doprostřed čtverce dáme zeleninu a na ni položíme filet ryby, obě strany přehneme přes náplň a vytvoříme balíček. Postup opakujeme, až připravíme 4 balíčky.
-
5
Balíčky položíme na plech a 20 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C, až jsou dozlatova propečené a křupavé. Ozdobíme je plátky citronu, snítkami kopru a servírujeme.