Reveňový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 25 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 56.9 mg
- Draslík 383.4 mg
- Vláknina 7082.8 mg
- Vitamín A 7082.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Reveň oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky.
-
2
Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát a posypeme strouhankou. Na strouhanku rozprostřeme plátky reveně, posypeme omytými rozinkami, skořicí a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu. Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
4
Po vychladnutí závin nakrájíme na porce.