Francouzská pražma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 40 g Olivy černé
  • 200 g Fenykl sladký - hlíza
  • 1200 g Pražma
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 7 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 825 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 201 mg
  • Draslík 1433.9 mg
  • Vláknina 7570 mg
  • Vitamín A 7570 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme na pánvi 4 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájený fenykl a za stálého míchání 2–3 minuty zvolna smažíme, až zelenina změkne, ale nemění barvu.

  • 2

    Zeleninu dáme do zapékací mísy a na ni naklademe ryby. Posypeme olivami a petrželovou natí, pokapeme citronovou šťávou a zbylým olejem. Mísu volně překryjeme alobalem a dáme na 20 minut péci do předehřáté trouby při 200 °C.

  • 3

    Alobal odstraníme a pečeme ještě asi 10 minut, až je ryba dobře propečená. Před podáváním ozdobíme výsečemi citronu a snítkami petrželové natě.

Komentáře k receptu