Francouzská pražma
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 15 g
- Sodík 825 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 201 mg
- Draslík 1433.9 mg
- Vláknina 7570 mg
- Vitamín A 7570 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme na pánvi 4 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájený fenykl a za stálého míchání 2–3 minuty zvolna smažíme, až zelenina změkne, ale nemění barvu.
-
2
Zeleninu dáme do zapékací mísy a na ni naklademe ryby. Posypeme olivami a petrželovou natí, pokapeme citronovou šťávou a zbylým olejem. Mísu volně překryjeme alobalem a dáme na 20 minut péci do předehřáté trouby při 200 °C.
-
3
Alobal odstraníme a pečeme ještě asi 10 minut, až je ryba dobře propečená. Před podáváním ozdobíme výsečemi citronu a snítkami petrželové natě.