Sýrová polévka s kedlubnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 ml Voda pitná
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Džus hroznový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 601 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 56.9 mg
  • Draslík 161.1 mg
  • Vláknina 1836 mg
  • Vitamín A 1836 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lístky odložíme stranou na ozdobu, plátky kedlubny povaříme ve 200 ml osolené vody, scedíme a tekutinu zachytíme.

  • 2

    Na rozehřátém másle osmahneme hladkou mouku. Za stálého míchání přilijeme mléko, vývar z kedlubny a necháme přejít varem.

  • 3

    Goudu nastrouháme, nivu rozdrobíme a oba sýry vmícháme do polévky. Za stálého míchání necháme rozpustit.

  • 4

    Přilijeme hroznovou šťávu, ohřejeme, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátu. Nakonec do polévky přidáme kedlubnu.

  • 5

    Polévku podáváme ozdobenou lístky z kedlubny.

Komentáře k receptu