Sýrová polévka s kedlubnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 601 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 56.9 mg
- Draslík 161.1 mg
- Vláknina 1836 mg
- Vitamín A 1836 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubnu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Lístky odložíme stranou na ozdobu, plátky kedlubny povaříme ve 200 ml osolené vody, scedíme a tekutinu zachytíme.
-
2
Na rozehřátém másle osmahneme hladkou mouku. Za stálého míchání přilijeme mléko, vývar z kedlubny a necháme přejít varem.
-
3
Goudu nastrouháme, nivu rozdrobíme a oba sýry vmícháme do polévky. Za stálého míchání necháme rozpustit.
-
4
Přilijeme hroznovou šťávu, ohřejeme, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátu. Nakonec do polévky přidáme kedlubnu.
-
5
Polévku podáváme ozdobenou lístky z kedlubny.