Vafle mandlové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 29 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 149.3 mg
- Draslík 223.8 mg
- Vláknina 5595 mg
- Vitamín A 5595 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a dáme na teplé místo vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme kvásek a těsto necháme několik minut vykynout.
-
2
Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky, posypeme drcenými mandlemi a kandovaným ovocem. Ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé.