Krémová hořčičná polévka
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1324 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 345.1 mg
- Vláknina 5244.2 mg
- Vitamín A 5244.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme horký vývar, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Za občasného míchání zvolna vaříme 15 minut.
-
2
Vyjmeme bobkový list a do polévky vmícháme dijonskou hořčici a přilijeme smetanu. Necháme přejít varem, přisolíme a vmícháme zakysanou smetanu a kremžskou hořčici.
-
3
Polévku rozdělíme do talířů a podáváme.