Krémová hořčičná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1324 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 345.1 mg
  • Vláknina 5244.2 mg
  • Vitamín A 5244.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme horký vývar, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Za občasného míchání zvolna vaříme 15 minut.

  • 2

    Vyjmeme bobkový list a do polévky vmícháme dijonskou hořčici a přilijeme smetanu. Necháme přejít varem, přisolíme a vmícháme zakysanou smetanu a kremžskou hořčici.

  • 3

    Polévku rozdělíme do talířů a podáváme.

Komentáře k receptu