Nadívaná svíčková s pečenými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 600 g Hovězí svíčková
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 60 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 20 ml Víno bílé
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 762 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 2208 mg
  • Vláknina 10734.8 mg
  • Vitamín A 10734.8 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou hovězí svíčkovou podélně nařízneme, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Očištěnou šalotku a čtyři sušená rajčata nakrájíme na kostičky, smícháme s nasekanou šalvějí a vložíme do masové kapsy. Upevníme párátky.

  • 3

    Svíčkovou opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách, podlijeme vínem, vývarem a dusíme asi 40 minut.

  • 4

    Omyté brambory rozkrojíme na poloviny, urovnáme na tukem vymaštěný plech a potřeme olivovým olejem. Osolíme je a posypeme sezamem. V silně vyhřáté troubě pečeme 30–40 minut.

  • 5

    Svíčkovou vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.

  • 6

    Do vypečené šťávy vmícháme zakysanou smetanu, povaříme a podle chuti přisolíme a opepříme. Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu