Nadívaná svíčková s pečenými bramborami
Suroviny
- 600 g Brambory
- 600 g Hovězí svíčková
- 150 g Zakysaná smetana
- 60 g Rajčata sušená sterilovaná
- 20 ml Víno bílé
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Sůl
- 5 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 28 g
- Sodík 762 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 2208 mg
- Vláknina 10734.8 mg
- Vitamín A 10734.8 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou hovězí svíčkovou podélně nařízneme, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme.
-
2
Očištěnou šalotku a čtyři sušená rajčata nakrájíme na kostičky, smícháme s nasekanou šalvějí a vložíme do masové kapsy. Upevníme párátky.
-
3
Svíčkovou opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách, podlijeme vínem, vývarem a dusíme asi 40 minut.
-
4
Omyté brambory rozkrojíme na poloviny, urovnáme na tukem vymaštěný plech a potřeme olivovým olejem. Osolíme je a posypeme sezamem. V silně vyhřáté troubě pečeme 30–40 minut.
-
5
Svíčkovou vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
-
6
Do vypečené šťávy vmícháme zakysanou smetanu, povaříme a podle chuti přisolíme a opepříme. Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.