Vepřový steak na toastovém chlebu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 18 g
- Sodík 715 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 54.9 mg
- Draslík 852.2 mg
- Vláknina 6968 mg
- Vitamín A 6968 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Maso osolíme a opepříme.
-
2
V pánvi na rozehřátém másle opékáme plátky asi 4 minuty, vyjmeme je a necháme stranou. Do výpeku vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou cibulku. Krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a vše ještě osmahneme.
-
3
Toastový chléb nasucho opečeme a na krajíčky rozdělíme žampiony a maso. Obložíme plátky mozzarelly a zapékáme v troubě pod grilem asi 5 minut.