Kuřecí řízky v zelném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelí kysané
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 251.7 mg
  • Draslík 780.5 mg
  • Vláknina 2866.3 mg
  • Vitamín A 2866.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí slijeme a drobně pokrájíme. V míse zelí smícháme s pivem, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a moukou v těsto podobné těstu na bramborák (je-li třeba, mouku přidáme).

  • 2

    Kuřecí řízky osmažíme na másle, osolíme a opepříme.

  • 3

    Do rozpáleného oleje dáme malou sběračku zelného těsta, na ni osmažený řízek, přes něj druhou sběračku těsta. Dobře těsto přitiskneme a řízky smažíme z obou stran, až je těsto zlaté.

Komentáře k receptu