Krupicové nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Pšeničná krupice
  • 3 g Sůl
  • 10 g Mouka polohrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 131.7 mg
  • Draslík 41.6 mg
  • Vláknina 545 mg
  • Vitamín A 545 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme máslo se žloutky, osolíme, opatrně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Přidáme krupici tak, aby těsto bylo tuhé, případně zahustíme moukou. Do mírně se vařící polévky vkládáme nočky vykrojené malou lžičkou namočenou ve vodě, vaříme asi 3 minuty těsně před dokončením polévky.

Komentáře k receptu