Houbové nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Houby čerstvé
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 30 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 35.7 mg
  • Vláknina 564.5 mg
  • Vitamín A 564.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé houby povaříme ve slané vodě, slijeme a rozemeleme na masovém mlýnku. Přidáme utřené žloutky s máslem, sůl, pepř a vymícháme do hladké hmoty. Z bílků ušleháme tuhý sníh, smícháme s moukou a přimícháme do houbového těsta. Těsto by mělo být tuhé, aby se v polévce nerozvařilo. Do mírně se vařící polévky vkládáme nočky vykrojené malou lžičkou a vaříme 3 minuty těsně před dokončením polévky.

Komentáře k receptu