Smažení omeletoví šneci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 200 g Vepřové maso pečené
  • 10 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 32.3 mg
  • Vláknina 1546.4 mg
  • Vitamín A 1546.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečené vepřové maso rozemeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy. Přidáme najemno nasekanou cibuli a rohlík nakrájený na kostičky namočený v mléce. Promícháme, osolíme, opepříme a vmícháme bílek.

  • 2

    Z mouky, mléka, soli a vody vyšleháme metlou hladké těsto a na rozpálené pánvi vymaštěné máslem upečeme slabé omelety. Na každou omeletu rozprostřeme masovou náplň a pevně zarolujeme. Svinuté omelety spíchneme na pěti místech párátkem a mezi párátky rozřízneme. Vzniklé šneky osmažíme na rozpáleném oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Servírujeme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu