Dubáček se sýrem a čočkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čočka červená
  • 150 g Salát listový Dubáček
  • 50 g Rukola
  • 400 g Sýr kozí
  • 50 g Mandle
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 140.3 mg
  • Draslík 499.1 mg
  • Vláknina 10714.8 mg
  • Vitamín A 10714.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou čočku uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Dubáček omyjeme a natrháme na kousky, rukolu očistíme a omyjeme.

  • 3

    Smícháme 3 lžíce vody, balsamico, olej, sůl a pepř. Do zálivky vmícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli.

  • 4

    Kozí sýr nakrájený na plátky protáhneme rozšlehaným vejcem a obalíme v polovině nasekaných nebo nastrouhaných mandlí. Krátce opečeme pod grilem.

  • 5

    Dubáček, rukolu, uvařenou čočku a sýr upravíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme zbylými ořechy.

Komentáře k receptu