Smažené rolády s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřové maso pečené
  • 100 g Strouhanka
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 3 g Sůl
  • 0.4 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 1.2 dl Voda pitná
  • 0.42 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 937 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 242.9 mg
  • Draslík 290.9 mg
  • Vláknina 9332 mg
  • Vitamín A 9332 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce, mléko a mouku ušleháme metlou v míse, přilijeme vodu, osolíme a vymícháme do hladkého těsta. Rozpálenou pánev potřeme máslem a usmažíme menší slabé omelety.

  • 2

    Housku nakrájenou na kostičky namočíme v mléce, přidáme nakrájenou cibuli a pečené maso a všechno umeleme na masovém strojku. Do hmoty přidáme bílek, osolíme, opepříme a vzniklou nádivku rozprostřeme na omelety. Omelety svineme do pevné rolády, namočíme ve vejci, obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme ozdobené petrželkou a kolečkem citronu.

Komentáře k receptu