Smažené rolády s masem
Suroviny
- 200 g Vepřové maso pečené
- 100 g Strouhanka
- 4 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 150 g Mouka polohrubá
- 3 g Sůl
- 0.4 g Máslo čerstvé
- 50 g Petržel kudrnka
- 1 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 1.5 dl Mléko polotučné
- 1.2 dl Voda pitná
- 0.42 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 44 g
- Sodík 937 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 242.9 mg
- Draslík 290.9 mg
- Vláknina 9332 mg
- Vitamín A 9332 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce, mléko a mouku ušleháme metlou v míse, přilijeme vodu, osolíme a vymícháme do hladkého těsta. Rozpálenou pánev potřeme máslem a usmažíme menší slabé omelety.
-
2
Housku nakrájenou na kostičky namočíme v mléce, přidáme nakrájenou cibuli a pečené maso a všechno umeleme na masovém strojku. Do hmoty přidáme bílek, osolíme, opepříme a vzniklou nádivku rozprostřeme na omelety. Omelety svineme do pevné rolády, namočíme ve vejci, obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme ozdobené petrželkou a kolečkem citronu.