Rejnok v kokosu
Suroviny
- 750 g Rejnok křídlo
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 90 g Kokos strouhaný
- 100 g Cibule
- 3 g Koriandr mletý
- 3 g Kmín mletý
- 3 g Kurkuma
- 500 g Rajčata
- 30 g Koriandr čerstvý
- 150 ml Voda pitná
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 15 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 452.2 mg
- Vláknina 5381.5 mg
- Vitamín A 5381.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na kostky. Mouku osolíme a opepříme a kousky ryby v ní lehce obalíme.
-
2
Vařící vodou zalijeme strouhaný kokos a mícháme.
-
3
Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme kolečka cibule, drcený česnek, koriandr, kmín, kurkumu a zvolna za občasného míchání asi 3 minuty smažíme, až cibule začne měknout.
-
4
Přidáme kousky ryby, strouhaný kokos, oloupaná rajčata, přikryjeme a 15 minut za občasného míchání podusíme, až je maso měkké. Přidáme nasekaný koriandr, podle chuti dokořeníme. Podáváme horké, zdobíme snítkami koriandru.