Rejnok v kokosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rejnok křídlo
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 90 g Kokos strouhaný
  • 100 g Cibule
  • 3 g Koriandr mletý
  • 3 g Kmín mletý
  • 3 g Kurkuma
  • 500 g Rajčata
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 452.2 mg
  • Vláknina 5381.5 mg
  • Vitamín A 5381.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na kostky. Mouku osolíme a opepříme a kousky ryby v ní lehce obalíme.

  • 2

    Vařící vodou zalijeme strouhaný kokos a mícháme.

  • 3

    Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme kolečka cibule, drcený česnek, koriandr, kmín, kurkumu a zvolna za občasného míchání asi 3 minuty smažíme, až cibule začne měknout.

  • 4

    Přidáme kousky ryby, strouhaný kokos, oloupaná rajčata, přikryjeme a 15 minut za občasného míchání podusíme, až je maso měkké. Přidáme nasekaný koriandr, podle chuti dokořeníme. Podáváme horké, zdobíme snítkami koriandru.

Komentáře k receptu