Rejnok na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rejnok křídlo
  • 10 g Citronová kůra
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Okurka salátová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 12 ks Bobkový list
  • 2 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 79 mg
  • Draslík 198.4 mg
  • Vláknina 7081.5 mg
  • Vitamín A 7081.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso nakrájíme na kousky velké 2,5 cm a dáme je do mísy. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu a kůru, kopr, podle chuti sůl a pepř. Marinádou rybu zalijeme, přikryjeme a necháme asi 2 hodiny v chladničce marinovat.

  • 2

    Podélně rozřízneme oloupanou okurku. Lžičkou z obou polovin vybereme semena a dužinu nakrájíme na plátky silné 2 cm. V malém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme plátky okurky a asi 2 minuty je podusíme, až začnou měknout.

  • 3

    Vyjmeme kousky rybího masa z marinády, kterou uschováme. Připravíme 4 jehly, na které střídavě napichujeme maso, bobkový list a okurku obalenou plátkem citronu.

  • 4

    Jehly potřeme marinádou a umístíme pod horký gril. Z obou stran je 5-6 minut grilujeme, až je maso propečené, několikrát je přitom potřeme marinádou. Ozdobíme snítkami kopru a servírujeme.

Komentáře k receptu