Rejnok na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 79 mg
- Draslík 198.4 mg
- Vláknina 7081.5 mg
- Vitamín A 7081.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí maso nakrájíme na kousky velké 2,5 cm a dáme je do mísy. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu a kůru, kopr, podle chuti sůl a pepř. Marinádou rybu zalijeme, přikryjeme a necháme asi 2 hodiny v chladničce marinovat.
-
2
Podélně rozřízneme oloupanou okurku. Lžičkou z obou polovin vybereme semena a dužinu nakrájíme na plátky silné 2 cm. V malém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme plátky okurky a asi 2 minuty je podusíme, až začnou měknout.
-
3
Vyjmeme kousky rybího masa z marinády, kterou uschováme. Připravíme 4 jehly, na které střídavě napichujeme maso, bobkový list a okurku obalenou plátkem citronu.
-
4
Jehly potřeme marinádou a umístíme pod horký gril. Z obou stran je 5-6 minut grilujeme, až je maso propečené, několikrát je přitom potřeme marinádou. Ozdobíme snítkami kopru a servírujeme.