Limetkový rejnok
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 14 g
- Sodík 805 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 353.3 mg
- Vláknina 5888 mg
- Vitamín A 5888 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky mandarinky, nakrájenou cibuli a strouhaný zázvor dáme do hrnce. Přidáme rybí maso, jarní cibulky a přilijeme vývar. Přivedeme k varu a bez míchání asi 10 minut zvolna povaříme, až porce ryby zpevní. Vyjmeme a udržujeme teplé.
-
2
Prolisujeme základ ze zeleniny, ovoce a koření. Do malého hrnce nalijeme šťávu a nepřikryté asi 12 minut zvolna vaříme, až zbudou přibližně 2 polévkové lžíce.
-
3
Vložíme limetkovou kůru, sůl a kajenský pepř podle chuti a průběžně promícháváme, vše zvolna prohřejeme. Hrnec odstavíme a přimícháme studené kostky másla.
-
4
Citrusovou omáčkou přelijeme porce ryby a servírujeme, ozdobené plátky mandarinek.
-
5