Rejnok s artyčoky
Suroviny
- 800 g Rejnok křídlo
- 30 g Olivy černé
- 40 g Rajčata sušená sterilovaná
- 400 g Artyčoky sterilované
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Tymián čerstvý
- 250 ml Víno bílé
- 125 ml Vývar rybí
- 10 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1 ks Citrony
- 1 ks Citrony
- 10 stroužek Česnek
- 2.09 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 8 g
- Sodík 924 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 671.1 mg
- Vláknina 25417.5 mg
- Vitamín A 25417.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vezmeme zapékací mísu a dáme do ní 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme stroužky česneku a asi 10 minut pečeme v předehřáté troubě při 190°C, až změknou.
-
2
Vkládáme do mísy kolečka citronu, na ně česnek a porce ryby. Zalijeme zbylým olejem, posypeme kořením, přilijeme víno a vývar. Na 15 minut vrátíme do trouby.
-
3
Vložíme artyčoky, olivy, rajčata a necháme v troubě ještě 5 minut prohřát.
-
4
Ryby a zeleninu přemístíme na talíř, plátky citronu odstraníme. Udržujeme teplé.
-
5
Výpek slijeme do malého hrnce a asi 8 minut vaříme, aby zbylo 125 ml. Přilijeme citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme a rybu tekutinou polijeme. Ozdobíme citronem, tymiánem a servírujeme.