Těstovinový salát s plody moře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 22 g
- Sodík 965 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 337 mg
- Vláknina 8221.5 mg
- Vitamín A 8221.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přendáme je do mísy a vmícháme do nich 1-2 lžíce majonézy. Za občasného míchání je pak necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
-
2
Nasekaný estragon, petrželku, kajenský pepř a citronovou šťávu smícháme v misce se zbytkem majonézy. Plody moře uvaříme v páře a necháme vychladnout.
-
3
Maso plodů moře promícháme s těstovinami, ředkvičkami a paprikou, osolíme a opepříme. Potom vmícháme ochucenou majonézu tak, aby bylo maso majonézou pokryté. Mísu přikryjeme a salát před podáváním vychladíme.