Hovězí s omáčkou ústřicovou
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
- 60 g Fazolové lusky zelené
- 60 g Bambusové výhonky
- 60 g Shiitake houby
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 1 kávová lžička Pasta z kukuřičné mouky
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibulka jarní
- 0.24 dl Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 43.9 mg
- Draslík 211.9 mg
- Vláknina 4352.3 mg
- Vitamín A 4352.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso pokrájíme na nudličky. Dáme je do mísy s cukrem, vínem, sójovou omáčkou, pastou z kukuřičné mouky a necháme marinovat 30 minut.
-
2
Pokrájíme fazolky, bambusové výhonky, mrkev a houby. Rozehřejeme ve woku olej a přidáme hovězí nudličky, smažíme cca minutu, poté vyndáme a udržujeme teplé.
-
3
Z woku odlijeme olej a necháme pouze jednu lžíci. Přidáme pokrájenou zeleninu, jarní cibulku a zázvor a smažíme dvě minuty. Přidáme hovězí a ústřicovou omáčku s vodou, sůl, promícháme a podáváme.