Hovězí s omáčkou ústřicovou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 250 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 60 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Bambusové výhonky
  • 60 g Shiitake houby
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Pasta z kukuřičné mouky
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 0.24 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 43.9 mg
  • Draslík 211.9 mg
  • Vláknina 4352.3 mg
  • Vitamín A 4352.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso pokrájíme na nudličky. Dáme je do mísy s cukrem, vínem, sójovou omáčkou, pastou z kukuřičné mouky a necháme marinovat 30 minut.

  • 2

    Pokrájíme fazolky, bambusové výhonky, mrkev a houby. Rozehřejeme ve woku olej a přidáme hovězí nudličky, smažíme cca minutu, poté vyndáme a udržujeme teplé.

  • 3

    Z woku odlijeme olej a necháme pouze jednu lžíci. Přidáme pokrájenou zeleninu, jarní cibulku a zázvor a smažíme dvě minuty. Přidáme hovězí a ústřicovou omáčku s vodou, sůl, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu