Oplatkové brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.12 l Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 516.3 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Vroubkovaným nožem je nakrájíme na tenké plátky, přitom bramboru po každém řezu obrátíme o 90 stupňů, aby vznikla na plátku mřížka.

  • 2

    Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a brambory v něm usmažíme dozlatova. Po usmažení podle chuti osolíme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k minutkám.

Komentáře k receptu