Oplatkové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 30 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 516.3 mg
- Vláknina 6250 mg
- Vitamín A 6250 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Vroubkovaným nožem je nakrájíme na tenké plátky, přitom bramboru po každém řezu obrátíme o 90 stupňů, aby vznikla na plátku mřížka.
-
2
Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a brambory v něm usmažíme dozlatova. Po usmažení podle chuti osolíme.
-
3
Podáváme jako přílohu k minutkám.