Páj s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 170 g Mouka pšeničná T 400
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 85 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 86.6 mg
  • Draslík 86.1 mg
  • Vláknina 1444 mg
  • Vitamín A 1444 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, nastrouhanou nivu a polovinu nakrájeného ementálu, přidáme žloutky, změklé máslo a vše smícháme v těsto. Těsto pořádně uhněteme na kuličky a dáme do ledničky.

  • 2

    Vezmeme si formičky asi středně velké 8 x 7,5 cm nebo do jedné velké a vložíme rozválené těsto do formiček a dáme je asi na 10 minut do lednice.

  • 3

    Potom je upečeme samostatně ve formičkách přikryté papírem na pečení ve vyhřáté troubě na 200˚C, pečeme asi 20 minut.

  • 4

    Pak je vyjmeme, sundáme z nich pečící papír a vrátíme je zpátky do trouby.

  • 5

    Na těsto rozdělíme oloupaná konzervovaná nakrájená rajčata, přisypeme na ně bazalku, petrželku kudrnku, navrch posypeme druhou polovinou ementálu a dáme zapéci do trouby na 5-10 minut dokud se sýr ementál nerozpeče a nemá barvu do zlatova.

Komentáře k receptu