Páj s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 86.6 mg
- Draslík 86.1 mg
- Vláknina 1444 mg
- Vitamín A 1444 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, nastrouhanou nivu a polovinu nakrájeného ementálu, přidáme žloutky, změklé máslo a vše smícháme v těsto. Těsto pořádně uhněteme na kuličky a dáme do ledničky.
-
2
Vezmeme si formičky asi středně velké 8 x 7,5 cm nebo do jedné velké a vložíme rozválené těsto do formiček a dáme je asi na 10 minut do lednice.
-
3
Potom je upečeme samostatně ve formičkách přikryté papírem na pečení ve vyhřáté troubě na 200˚C, pečeme asi 20 minut.
-
4
Pak je vyjmeme, sundáme z nich pečící papír a vrátíme je zpátky do trouby.
-
5
Na těsto rozdělíme oloupaná konzervovaná nakrájená rajčata, přisypeme na ně bazalku, petrželku kudrnku, navrch posypeme druhou polovinou ementálu a dáme zapéci do trouby na 5-10 minut dokud se sýr ementál nerozpeče a nemá barvu do zlatova.