Falešný chřest
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 19 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 327.3 mg
- Vláknina 8645.8 mg
- Vitamín A 8645.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mladých čerstvých žlutých fazolových lusků odstraníme postranní žilky, odkrojíme konce, dobře je promyjeme, necháme odkapat, celé lusky vložíme do hrnce s 3/4 litru vody, přidáme sůl (1/2 až celou lžičku - podle chuti), 2 lžičky cukr, 1 malý bobkový list a lusky dusíme přibližně 20-25 minut. Pak je scedíme.
-
2
Mezitím si v pánvi nasucho osmažíme dozlatova strouhanku a v kastrolku si rozpustíme máslo.
-
3
Odkapané fazolky posypeme osmaženou strouhankou, polijeme máslem a podáváme.