Zelené fazolové lusky v zakysané smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 2 ks Šalotka
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana zakysaná 15%
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 549 mg
  • Vláknina 6934.4 mg
  • Vitamín A 6934.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé zelené fazolové lusky očistíme, zbavíme konců, zešikma je rozkrájíme a omyjeme. Dáme je do 1 litru osolené vody, přidáme bobkový list, nové koření a uvaříme je doměkka. Budeme je vařit přibližně 20 minut.

  • 2

    Mezitím si očistíme šalotky a drobně pokrájíme. V druhém hrnci si šalotku na rozpáleném másle usmažíme dozlatova.

  • 3

    V kysané smetaně si dohladka rozmícháme hladkou mouku. Uvařené fazole scedíme, odstraníme koření a dáme je na usmaženou cibulku. Hrnec s fazolkami postavíme znovu na plotnu, přimícháme smetanu s moukou, přivedeme k varu a pomalu, za stálého míchání, vaříme přibližně 1-2 minuty.

  • 4

    Fazolové lusky dochutíme bílým pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu