Zelené fazolové lusky v zakysané smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 18 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 549 mg
- Vláknina 6934.4 mg
- Vitamín A 6934.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé zelené fazolové lusky očistíme, zbavíme konců, zešikma je rozkrájíme a omyjeme. Dáme je do 1 litru osolené vody, přidáme bobkový list, nové koření a uvaříme je doměkka. Budeme je vařit přibližně 20 minut.
-
2
Mezitím si očistíme šalotky a drobně pokrájíme. V druhém hrnci si šalotku na rozpáleném másle usmažíme dozlatova.
-
3
V kysané smetaně si dohladka rozmícháme hladkou mouku. Uvařené fazole scedíme, odstraníme koření a dáme je na usmaženou cibulku. Hrnec s fazolkami postavíme znovu na plotnu, přimícháme smetanu s moukou, přivedeme k varu a pomalu, za stálého míchání, vaříme přibližně 1-2 minuty.
-
4
Fazolové lusky dochutíme bílým pepřem a podáváme.