Bramborové šišky s mákem a meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 500 g Kompot meruňkový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 80 g Mák mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 98.6 mg
  • Draslík 734.3 mg
  • Vláknina 20400 mg
  • Vitamín A 20400 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Vmícháme do nich hrubou mouku, krupici, špetku soli, žloutek a lžíci octa. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Na pracovní desce z těsta vyválíme válečky, ze kterých odkrajujeme kousky velké asi 2x4cm. Rozválíme je a vytvarujeme šišky.

  • 3

    Šišky vložíme do hrnce s osolenou vařící vodou a vaříme 4-5 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a necháme okapat.

  • 4

    Uvařené šišky obalíme v máku, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

  • 5

    Upravíme na talíře a obložíme kompotovanými meruňkami.

Komentáře k receptu