Vepřové pečené maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 24 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 356.2 mg
- Vláknina 263.4 mg
- Vitamín A 263.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olivový olej s bylinkovým máslem a opečeme v něm maso ze všech stran. Poté maso osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, přilijeme jablečný ocet a červené víno. Přivedeme k varu, zamícháme, přikryjeme pokličkou, ztlumíme a vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.
-
2
Občas tam přilijeme vodu, aby se nám úplně nevypařila šťáva. Maso naporcujeme na 10 porcí.
-
3
Nahřejeme si talíř a maso na něj položíme, poklademe na něj bobkový list, šťávu zbavíme tuku, přivedeme k varu, nalijeme k masu, a můžeme naporcované maso podávat.