Vepřové pečené maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Máslo bylinkové
  • 150 ml Ocet jablečný
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Bobkový list
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřová plec
  • 1 hrnek Víno červené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 356.2 mg
  • Vláknina 263.4 mg
  • Vitamín A 263.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olivový olej s bylinkovým máslem a opečeme v něm maso ze všech stran. Poté maso osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, přilijeme jablečný ocet a červené víno. Přivedeme k varu, zamícháme, přikryjeme pokličkou, ztlumíme a vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.

  • 2

    Občas tam přilijeme vodu, aby se nám úplně nevypařila šťáva. Maso naporcujeme na 10 porcí.

  • 3

    Nahřejeme si talíř a maso na něj položíme, poklademe na něj bobkový list, šťávu zbavíme tuku, přivedeme k varu, nalijeme k masu, a můžeme naporcované maso podávat.

Komentáře k receptu