Ricottové závitky v olivovém oleji
Suroviny
- 500 g Ricotta
- 50 g Rajčata sušená sterilovaná
- 400 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Chilli paprička
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 5 stroužek Česnek
- 5 plátek Želatina bílá plátky
- 1 šálek Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1123 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 113 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 303.9 mg
- Vláknina 3749.5 mg
- Vitamín A 3749.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky želatiny dáme nabobtnat do studené vody.
-
2
Z ricotty, poloviny nasekané petrželky, poloviny nasekaných chilli papriček, citronové kůry, poloviny nakrájeného česneku, soli a vymačkané želatiny připravíme pastu. Uložíme ji do chladničky asi na 2 hodiny.
-
3
Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Smícháme zbylou petrželku a chilli papričky. Z ricottové směsi vytvarujeme kuličky a obalíme je ve směsi petrželky a chilli papriček. Urovnáme do čisté sklenice a proložíme rajčaty, zbylým česnekem a rozmarýnem. Zalijeme olivovým olejem, uzavřeme a uložíme do chladu.