Veronský těstovinový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Artyčoky
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Bazalka
  • 70 g Olivy černé
  • 100 g Šunka parmská
  • 80 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 250 g Okurka salátová
  • 150 g Těstoviny penne
  • 170 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 ml Voda pitná
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 607 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 75.6 mg
  • Draslík 591.4 mg
  • Vláknina 5846.3 mg
  • Vitamín A 5846.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa vyřežeme řízky a trochu neklepeme.

  • 2

    Rozmícháme citronovou šťávu s česnekem a ve směsi obalíme kuřecí maso. Maso uložíme nejméně na 3 hodiny nebo přes noc do chladničky. Maso v marinádě občas obrátíme.

  • 3

    Nakrájíme šunku na nudličky, okurku podélně rozpůlíme a každou půlku nakrájíme na plátky.

  • 4

    Maso vyjmeme z marinády, opepříme je a smažíme na oleji asi 4 minuty na každé straně dozlatova. Hotové řízky vyjmeme z pánve, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.

  • 5

    Zálivka: V hrnci smícháme olej, bílý vinný ocet, pepř a hořčici. Kukuřičnou moučku rozmícháme ve vodě na hladkou kaši a přilijeme ji do rendlíku. Šleháme při střední teplotě asi 2 minuty, až se zálivka začne vařit a houstnout. Přidáme do ní smetanu, bazalku a sůl a mícháme, dokud se neprohřeje.

  • 6

    Těstoviny, kuřecí maso, okurky, šunku, sušená rajčata, olivy a srdíčka artyčoků smícháme ve velké míse a zalijeme teplou zálivkou. Mírně promícháme a ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu