Ratatouille - pizza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1839 kcal
- Sacharidy 203 g
- Tuky 96 g
- Sodík 7106 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 995.4 mg
- Vláknina 50380 mg
- Vitamín A 50380 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 274.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Paprikové lusky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpálené pánvi papriku podusíme, přimícháme sáčky s ratatouille a půl litru vody. Za stálého míchání přivedeme k varu a následně necháme 10 minut vařit na při mírné teplotě. Poté necháme směs vychladnout.
-
2
těsto na pizzu [34583]:
-
3
Mouku nasypeme do připravené mísy a v hromádce mouky uděláme ďůlek. Do něj rozdrobíme droždí a tři polévkové lžíce vlažné vody. Následně zamícháme a uděláme kvásek. Přes mísu přehodíme látku a uložíme na teplé místo, kde necháme kvásek 20 minut kynout.
-
4
Následně přidáme do misky cca čtvrt litru vody, sůl a olivový olej. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Pokud je těsto moc hutné, přidáme vodu. V opačném případě přidáme trochu mouky. Těsto necháme 30 minut kynout.
-
5
Z těsta vytvarujeme požadovaný tvar a okraje. Vychladlou směs s olivami přidáme na těsto spolu s nakrájenou mozzarellou.
-
6
Plech vložíme do trouby, která je předehřátá na 220 stupňů a pečeme asi 20 minut.